Jonizuotas vanduo ir pagrindiniai jo privalumai

Vanduo – tai gyvybės ir sveikatos šaltinis, be jo funkcionuoti negalėtų nė vienas gyvas organizmas. Tačiau retas mūsų susimąstome, kokį vandenį geriame kasdien. Vanduo gali būti ne tik vaistas, bet ir nuodas, vandens kokybė dėl ūkinės ir pramoninės veiklos pasaulyje vis prastėja, todėl reikia ieškoti būdų vandeniui valyti ir prisotinti vertingųjų medžiagų.

jonizuotas vanduo
jonizuotas vanduo

Dar visai neseniai Lietuvoje imta kalbėti apie jonizuotą vandenį ir jo naudą žmonių organizmui. Taigi kuo ypatingas toks vanduo? Vandens jonizavimas – tai jo savotiškas „perdirbimas“. Jonizuotas vanduo pasižymi šarmų gausa. Tokiu būdu neutralizuojama rūgštinė terpė organizme. To rezultatas – pagerėjusi žmogaus sveikata ir savijauta.

Šiek tiek apie šarminius produktus: manoma, kad žmogus kasdien turi suvalgyti maždaug 60-80 proc. šarminiu laikomo maisto ir 20-40 proc. rūgštinio maisto. Šarminis maistas – tai daugelis vaisių, daržovių ir riešutų rūšių, tuo tarpu rūgštiniam maistui priskiriami praktiškai visi gyvulinės kilmės produktai, pradedant mėsa, baigiant kiaušiniais. Taigi jei vartojame per daug rūgštiniais laikomų produktų, organizmą būtina šarminti jonizuotu vandeniu. Gavus per daug šarmo, žmogų persekioja įvairios ligos, negalavimai.

Jonizuotas vanduo veikia kaip natūralus antioksidantas – šios jo savybės įrodytos moksliniais tyrimais. Geriant jonizuotą vandenį, neutralizuojamas laisvųjų radikalų neigiamas poveikis mūsų organizmui. Kai ląstelės atakuojamos laisvųjų radikalų, greičiau senstame, suglemba oda, atsiranda raukšlių. Šis vanduo organizmo įsisavinamas kur kas greičiau, jis skatina medžiagų apykaitą, todėl ypač tinka tiems, kurie nori atsikratyti nepageidaujamų kilogramų ir išvengti riebaliukų kaupimosi. Beje, sakoma, kad kasdien reikia išgerti bent litrą ar du vandens. Be maisto žmogus gali išgyventi iki kelių savaičių, tuo tarpu be vandens – vos kelias dienas. Tai ir įrodo, koks mūsų organizmui svarbus vanduo.

Jonizuotame vandenyje yra gausiau nei įprastame vandenyje mineralų. Kartais žmogaus organizmas vandens nepajėgus įsisavinti iš tam tikrų maisto rūšių, o iš vandens įvairios medžiagos paimamos ir įsisavinamos kur kas lengviau.

Dar vienas, tačiau jau kiek subjektyvesnis privalumas, kuriuo pasižymi jonizuotas vanduo – tai jo skonis. Bandyme dalyvavusiems žmonėms buvo duota paragauti paprasto ir jonizuoto vandens, stiklinės nebuvo niekaip pažymėtos. Taigi didžioji dalis ragavusių jonizuoto ir paprasto vandens atsakė, kad jonizuotasis yra skanesnis už įprastą vandenį.

Kodėl vertėtų atsisakyti plastikiniuose buteliuose pardavinėjamo vandens?

Iki šiol gėrėte parduotuvėse pirktą, į plastikinius butelius išpilstytą vandenį? Jei taip, metas keisti savo įpročius. Paaiškinsime, kodėl. Pirma, toks vanduo yra distiliuojamas, todėl iš jo pašalinami visi šarminiai elementai ir jis tampa net iki 100 kartų rūgštingesnis už paprastą geriamą vandenį. Antra, tai itin neekologiškas pasirinkimas, nes plastikiniams buteliams suirti prireikia ilgų šimtmečių. Tiesa, jie pradėti perdirbti, bet vis dar nemažai neišsivysčiusių šalių gyventojų net neketino ir neketina užsiimti atliekų rūšiavimu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *