Ar gyvas vanduo iš tiesų egzistuoja ir kokiomis savybėmis jis pasižymi?

Esate girdėję apie gyvąjį ir negyvąjį vandenį, tačiau nežinote, kuo iš tikrųjų jie vienas nuo kito skiriasi? Bandome visa tai paanalizuoti. Ištyrus gyvąjį vandenį, nieko stebuklingo jame tarsi ir nesurandama – nuo paprasto vandens nesiskiria nei sudėtis, nei savybės. Tačiau tai toli gražu ne viskas…

geriant gyvą vandenį, jaučiamės kur kas sveikesni ir žvalesni
geriant gyvą vandenį, jaučiamės kur kas sveikesni ir žvalesni

Nepakanka vien tik gerti švarų, išvalytą vandenį: labai svarbus ir pH – rūgščių ir šarmų pusiausvyra vandenyje. Visi organizmo skysčiai, išskyrus skrandžio sultis, seiles ir šlapimą, yra prisotinti šarmo. Taigi tinkamiausias organizmui yra šarminis vanduo, kurio pH svyruoja nuo 7,5 iki 8. Tačiau beveik visų skysčių, kuriuos geriame kasdien (mineralinis vanduo, vanduo iš čiaupo, parduotuvėje pirktos, konservuotos sultys, kava ir kt.), pH yra nuo 2,5 iki 5. Todėl organizmui tenka nemažai pavargti, kol rūgštys neutralizuojamos: skysčių terpė pakeičiama į tinkamą virškinimui ir kitoms funkcijoms atlikti. Medžiagas, kurių reikia rūgštims perdirbti, „atiduoda“ organai, kaulai, nagai, plaukai, todėl jie silpsta. Jei geriamas gyvas vanduo, jaučiamės kur kas sveikesni ir žvalesni.

Koks vanduo šiandien dažniausia vadinamas „gyvuoju“?

Gyvu vandeniu šiuolaikiniame pasaulyje įprasta vadinti vandenį, perėjusį per specialius aparatus – vandens jonizatorius. Tiesa, jie gamina ne tik gyvąjį vandenį (tai šarminis vanduo), bet ir negyvąjį rūgštinį. Šarminį vandenį galima vartoti, o rūgštinis vanduo idealus išoriniam vartojimui – odai, žaizdoms, pūliniams, praguloms ir kt. plauti. Vanduo elektrolizės būdu tam tikra prasme valomas, nors iš tiesų pakeičiama tik jo struktūra, o visos vertingosios medžiagos išlieka. Gyvas vanduo įkraunamas neigiamų jonų dalelėmis. Jo savybės – minkštumas, šviesi spalva, kartais matoma baltų nuosėdų. Tiesa, su buitiniais vandens jonizatoriais galima reguliuoti pH intensyvumą: pradžioje, tik pradėjus naudoti aparatą, reikėtų gerti ~8 pH vandenį, o vėliau po truputį pH galima didinti, kol jis pasiekia iki 10-11 pH ribą. Tuo tarpu šarmo prisotintas vanduo turi rūgštoką specifinį prieskonį, jo spalva gali būti rusva. Būtent toks vanduo į mūsų namus dažnai atiteka iš vandentiekio, todėl kaip geriamasis jis visai netinka.

5 priežastys, kodėl naudinga gerti gyvąjį vandenį:

  1. Atstatomas nusilpęs imunitetas.
  2. Šarminis vanduo veikia kaip antioksidantas, stabdantis senėjimo procesus ir laisvųjų radikalų vešėjimą.
  3. Tai tikras energijos ir jėgų šaltinis.
  4. Jis kur kas greičiau ir geriau prasiskina kelią į audinius ir organizmo sistemas bei jas pasotina.
  5. Nuolat geriant šarminio vandens, gerėja medžiagų apykaita, gerėja apetitas, bendra organizmo būklė. Privalumų yra visa galybė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *